Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Έρευνα: Η ασπιρίνη προστατεύει από τον καρκίνο

  • Written by 

Η καθημερινή λήψη μιας μικρής δόσης ασπιρίνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου ή του παχέος εντέρου σύμφωνα με μια νέα έρευνα του κέντρου πρόληψης καρκίνου του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

Η έρευνα συγκέντρωσε τα δεδομένα 200 επιστημονικών ερευνών που έγιναν στο παρελθόν και ανέλυσαν όλα τα στοιχεία από κλινικές δοκιμές που είχαν αξιολογήσει τις θετικές και αρνητικές επιδράσεις της ασπιρίνης στον οργανισμό.

Οι επιστήμονες  κατέληξαν ότι η λήψη ασπιρίνης επί δέκα χρόνια ειδικά στα άτομα 50-65 ετών μπορεί να μειώσει κατά περίπου 35% τα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου και τους θανάτους από αυτή τη μορφή καρκίνου κατά 40%.

Τα ποσοστά καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου μειώθηκαν κατά 30% και οι θάνατοι από αυτές τις μορφές καρκίνου κατά 50% και 35% αντίστοιχα.

Ταυτόχρονα όμως οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η μακροχρόνια λήψη ασπιρίνης αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας στομάχου: μεταξύ των 60χρονων που λαμβάνουν καθημερινά επί δέκα χρόνια ασπιρίνη, ο κίνδυνος αιμορραγίας από το ανώτερο πεπτικό σύστημα αυξάνεται.