Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τιμήθηκε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη

Αποχαιρετιστήριο δείπνο προς τιμήν του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, Πρέσβη Νικόλα Αιμιλίου, παρατέθηκε από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, στις 23 Ιανουαρίου 2017 στην Αστορία της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Αιμιλίου, μετά από πενταετή υπηρεσία στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να υπηρετήσει ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες.

Το έργο και την προσφορά του κ. Αιμιλίου εξήραν, κατά τον χαιρετισμό τους στην εκδήλωση, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβυς Αικατερίνη Μπούρα, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Βασίλης Φιλίππου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Μενέλαος Μενελάου, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Νίκος Μούγιαρης, από το Κυπρο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Επίτιμος Πρόεδρος, Ανδρέας Κωμοδρόμος και ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής για τις συνομιλίες στο Κυπριακό, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Αιμιλίου, από την πλευρά του, ευχαρίστησε «τους Έλληνες διπλωμάτες για την εξαίρετη συνεργασία», την Ομογένεια για τη στήριξη ως προς τα επαγγελματικά του καθήκοντα, καθώς όπως είπε «τόσο η κυπριακή όσο και η ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης αποτελούν ίσως την εμπροσθοφυλακή του Ελληνισμού», ενώ τόνισε ότι στα 25 χρόνια παρουσίας του στα διπλωματικά δρώμενα της Δημοκρατίας, θεωρεί πώς η Ομογένεια αποτελεί ίσως τον πιο αποτελεσματικό δίαυλο παρεμβάσεων προς τις αμερικανικές Αρχές για την υποστήριξη των δικαίων του Ελληνισμού.

Σημειώνεται ότι διάδοχος του κ. Αιμιλίου είναι ο Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου.