Log in
A+ A A-

Κατάθεση Πανούση για υπόθεση διαφθοράς στην Αστυνομία

«Kατέθεσα για μια υπόθεση διαφθοράς, εκμετάλλευσης μεταναστών από κυκλώματα, με τη συμμετοχή ανδρών του Λιμενικού, της ΕΥΠ και της Αστυνομίας.

Η υπόθεση αυτή υπογείως συνδέεται με τις καταγγελίες που έχω κάνει, με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολουθώ την άποψη του Πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρεί ότι δεν πρέπει να δίνεται πολιτική λύση σε αυτά τα προβλήματα, αλλά δικαστική. Οπότε κι εγώ έδωσα όλα τα στοιχεία. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η αίσθηση οποιασδήποτε συγκάλυψης. Γι” αυτό πιστεύω ότι οποιαδήποτε μετακίνηση ή έκτακτες κρίσεις αξιωματικών που έχουν ασχοληθεί μ” αυτές τις υποθέσεις, θα ήταν άστοχη», δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, εξερχόμενος από γραφείο της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

«Τα ονόματα που κατέθεσα είναι γνωστά εδώ και πέντε μήνες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το εάν νιώθει ικανοποιημένος από την κάλυψη του Πρωθυπουργού, απάντησε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, εγώ δεν ανήκω στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές, τη μία φορά που με έβαλε στην κυβέρνηση και τη δεύτερη που δεν με έβαλε για να με προστατεύσει».

«Όταν ένας πρώην υπουργός καταγγέλλει παρακράτος και καρκινώματα, υπάρχει ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Ποτάμι.