Log in
A+ A A-

Σύγκρουση με χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη στη Βουλή

Σε συνθήκες άκρας πόλωσης αναμένεται να διεξαχθεί η αποψινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς ήδη το κλίμα είναι πολεμικό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Οι προειδοποιητικές βολές έπεσαν νωρίς το πρωί της Τρίτης με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο να υποβάλλει μήνυση κατά της Ολγας Γεροβασίλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τη Συγγρού « φωνάζει ο κλέφτης».

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι

Η ατμόσφαιρα κυριολεκτικά μυρίζει...μπαρούτι και εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, η ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μαξίμου και Συγγρού ήταν συνεχής, ενώ από χθες το βράδυ μεταδίδεται και από τη μία και από την άλλη πλευρά, ότι σήμερα θα υπάρξουν αποκαλύψεις.

Από τα επιτελεία των δυο βασικών μονομάχων, στην αποψινή κοινοβουλευτική...αρένα αναμένεται να κυριαρχήσει η ένταση και οι υψηλοί τόνοι, καθώς εκτός από την επιλογή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είναι επιθετικός, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί και από τη ζοφερή για τον ίδιο και την κυβέρνησή του αρνητική καθημερινότητα, και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μιλήσει...έξω από τα δόντια!

Αποκαλύψεις

Και οι δυο φέρονται έτοιμοι να κάνουν αποκαλύψεις και μένει να αποδειχθεί τι ακριβώς θα κατατεθεί ως νέο στοιχείο και για ποιον στην αποψινή συζήτηση, η οποία ήδη είναι φορτισμένη πολιτικά και αποτελεί ένα δυνατό κρας τεστ για τον πιεζόμενο Πρωθυπουργό και τον ανοδικά κινούμενο, με βάσει της δημοσκοπήσεις, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης την οποία έχει ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας, λέγεται ότι θα πετάξει τους δικούς του πυραύλους, στοχοποιώντας πρόσωπα του εκδοτικού συστήματος, π.χ. τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, κ.α.

Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες είχαν φροντίσει εδώ και μέρες να καλλιεργήσουν κλίμα έντασης και είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, είχε αναφέρει ότι η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης και ότι αυτές οι αιτιάσεις προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η στρατηγική του Μαξίμου

Η επιστολή αυτή απλά έδωσε τον τόνο, αφού ακολούθησε πλήθος κυβερνητικών στελεχών που διατυμπάνιζε τη μάχη κατά της περίφημης διαπλοκής, χωρίς όμως να λέει στοιχεία και ονόματα και διευθύνσεις, με κεντρικό παράγοντα τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Είναι ενδεικτική η επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να στοχοποιήσει, με αφορμή το δημοσίευμα του «Έθνους», που αναφερόταν σε διαλόγους του εκπροσώπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου με έναν από τους ενεχόμενους στην υπόθεση των εκβιαστών δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η αποψινή συζήτηση θα είναι άκρως αποκαλυπτική, καθώς όπως λένε, ο ελληνικός λαός θα έχει μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί για μια σειρά από καταστάσεις που φαντάζονταν ότι υπάρχουν, όμως δεν έχει ακούσει ποτέ με στοιχεία από το στόμα ενός Πρωθυπουργού.

Στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα αναμένουν ότι θα έχουν επικοινωνιακά κέρδη από τη συζήτηση και είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τη Ν.Δ. που προσέρχεται στη συζήτηση με στόχο να πλήξει όσο μπορεί τον Πρωθυπουργό.

Οι στόχοι του Κυριάκου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει στο στόχαστρό του τον Αλ. Τσίπρα τον οποίο θεωρεί ευάλωτο Πρωθυπουργό που έχει ραγδαία φθορά και κρίνει τη σημερινή ευκαιρία ως μια καλή ευκαιρία να δώσει καίριο πλήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πηγαίνει στη Βουλή όπως λένε από τη Συγγρού, έχοντας ανά χείρας τη λεγόμενη «Μαύρη Βίβλο» των πεπραγμένων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των τελευταίων 14 μηνών.

«Θα μιλήσει με ονόματα, διευθύνσεις και στοιχεία» λένε κεντρικά κομματικά στελέχη για τον Κυρ. Μητσοτάκη που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρός έναντι του Πρωθυπουργού.

Οι τόνοι που θα χρησιμοποιήσει θα είναι πολύ υψηλοί και θα μιλήσει για όλα με αιχμή τη δικαιοσύνη (παρεμβάσεις αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με καταγγελία της Εισαγγελέως Εφετών).

Από εκεί και πέρα θα αναφερθεί σε διάφορες υποθέσεις με πρωταγωνιστές κυβερνητικών στελεχών που έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας, ενώ λέγεται ότι είναι ενήμερος για μια πολύ σοβαρή υπόθεση (μιλάνε για «αποκάλυψη-βόμβα») και όλα είναι ανοικτά για το εάν θα κάνει χρήση στην παρούσα φάση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν θα αφήσει ακάλυπτες τις προηγούμενες ηγεσίες και η ομιλία του όπως λέγεται θα καλύπτει το σύνολο της παράταξης, καθώς ο ίδιος δεν θέλει εσωκομματικές αναταράξεις, αφού στόχος του είναι να εμφανιστεί η Ν.Δ. ενωμένη απέναντι «στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

thetoc.gr