Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Οργή για την ταινία με θέμα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας

  • Written by 

Η υπόθεση της νέας χολιγουντιανής ταινίας «The Interview» με θέμα συνωμοσία για την δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις πριν ακόμα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ χαρακτήρισε την ταινία «τρομοκρατική ενέργεια» και ζήτησε την απαγόρευση προβολής της. Στην ταινία, οι Σεθ Ρότζεν και Tζέιμς Φράνκο υποδύονται δύο δημοσιογράφους της τηλεόρασης στους οποίους η CIA έχει αναθέσει να δολοφονήσουν τον Κιμ, ρόλο που υποδύεται ο αμερικανοκορεάτης ηθοποιός Ράνταλ Παρκ.

Εκπρόσωπος της βορειοκορεατικής διπλωματίας χαρακτήρισε τους σκηνοθέτες της ταινίας γκάνγκστερς. «Η παραγωγή και η προβολή του φιλμ που σκηνοθετεί μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ηγέτη μας συνιστούν τρομοκρατική ενέργεια και πράξη πολέμου που είναι απολύτως ανεπίτρεπτες» είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο για αντίποινα σε περίπτωση προβολής της ταινίας.

Το 2004, μία ακόμη ταινία, το «Team America» είχε γελοιοποιήσει το βορειοκορεατικό καθεστώς στη σατιρική κωμωδία. Η ταινία γυρίστηκε στο Βανκούβερ και θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.