Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Παρουσία Ομπάμα εγκαινιάζεται το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου

Παρουσία του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, εγκαινιάζεται το πρωί της Πέμπτης το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, περιλαμβάνοντας σπάνιο ιστορικό και οπτικοακουστικό υλικό από τους Δίδυμους Πύργους και την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Η εκδήλωση δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό, καθώς θα συμμετάσχουν μόνο οι επίσημοι, οι επιζήσαντες και οι συγγενείς των χιλιάδων ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μέχρι και την 21η Μαϊου, όταν και το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, ο χώρος θα είναι επισκέψιμος μόνο για τους συγγενείς των θυμάτων, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πιο ήρεμο κλίμα, χωρίς τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύζουν το Μουσείο καθημερινά.

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο 24 δολαρίων, ένα ποσό το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, ιδίως από τις οικογένειες των νεκρών, που τονίζουν ότι η επίσκεψη θα έπρεπε να είναι πιο προσιτή οικονομικά.