Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αθώος ο επίδοξος κανίβαλος

Στα "μαλακά" έπεσε τελικά ο - κατά δήλωσίν του - επίδοξος κανίβαλος γυναικών, πρώην Αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο πολυετούς φυλάκισης ή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

Εκτός από τις κατηγορίες για παραβίαση απόρρητων δεδομένων της Αστυνομίας, που στάθηκαν και αιτία για να αποταχθεί από το σώμα, ο Gilberto Valle βρισκόταν στο στόχαστρο των Δικαστικών Αρχών εξαιτίας των άρρωστων εξομολογήσεών του σε διαδικτυκές συζητήσεις ότι σκοπεύει "να απαγάγει, να σκοτώσει και να φάει 100 γυναίκες".  Αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσής του, τα δεδομένα αυτά περιήλθαν εις γνώσιν της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να κληθεί να αποφασίσει εάν είναι επαρκή προκειμένου να καταδικαστεί για συνωμοσία και σχεδιασμό απαγωγής, ένα κακούργημα με βαριές ποινικές συνέπειες.

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα στην υπόθεση ανετράπησαν, καθώς το Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κατηγορούμενος ουσιαστικά είναι ακίνδυνος και πως οι κανιβαλιστικές απειλές για δολοφονίες και μαγειρέματα γυναικών ήταν μέρος ενός φανταστικού "θεατρικού" που είχε στο μυαλό του.

Πάντως, ο πρώην Αστυνομικός δεν θα αποφύγει την φυλακή, αφού, για την υπόθεση των απορρήτων αναμένεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους.