Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός που έπιασε τον 43χρονο από τον λαιμό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο Ντάνιελ Πανταλίο, ο αστυνομικός ο οποίος, βάσει του σχετικού ερασιτεχνικού βίντεο, έπιασε από τον λαιμό τον 43χρονο στο Staten Island, που άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την προσπάθεια των ανδρών της Αστυνομίας να τον ακινητοποιήσουν.

Παράλληλα, ο δεύτερος αστυνομικός που συμμετείχε στην διαδικασία μετακινήθηκε σε θέση γραφείου, μέχρι νεοτέρας απόφασής για τυχόν παραπομπή του στα αρμόδια όργανα.

Όλα αυτά, κι ενώ η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ βρίσκεται σε εξέλιξη, εν αναμονή πάντα και του σχετικού πορίσματος του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Οι διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Αστυνομικό προκάλεσαν την αντίδραση του συνδικαλιστικού του οργάνου, με τους συνάδελφούς του να κατηγορούν την Διοίκηση του NYPD ότι έλαβε μια απόφαση με καθαρά πολιτική σκοπιμότητα, χωρίς να έχει προκύψει ακόμη ολοκληρωμένο πόρισμα από την έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αστυνομικό επέκρινε, ευθύς εξ αρχής, ο Διοικητής του NYPD, Μπιλ Μπράττον, ενώ ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, εξέφρασε άμεσα την συμπαράστασή του στην οικογένεια του θύματος.

Στην αντίπερα όχθη, οι κάτοικοι του Staten Island απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.