Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ομογενειακό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα

  • Written by 

Του Δημήτρη Φιλιππίδη

Η προτελευταία αγωνιστική του Λονγκ Αιλαντ Λιγκ ολοκληρώθηκε και όλα ειναι ανοιχτα για τις θέσεις που οδηγούν στα πλεη οφ, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στα ύψη, σε ένα πρωτάθλημα που συνδιοργανώνεται με την ΕΠΟ Αμερικής.

Το παιχνίδι της ΚωςΝίσυρος με την Πανάθα USA δεν διεξήχθη και οι πράσινοι κέρδισαν με 3-0 άνευ αγώνος, ενώ οι Κρήτες ΟΦΗ Νέας Υόρκης δεν αγωνιστηκαν καθώς υπήρξε πρόβλημα με την έλευση του διαιτητη, οποτε και το παιχνιδι θα διεξαχθει την επόμενη Κυριακή. Η Λέρος πέτυχε μία απίστευτη νίκη επί των Πορτογάλων, αποδεικύοντας οτι η ομάδα έχει βρει την χημεία της, με την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Β κατηγορία

Deer Park vs NY West Indies United 3-2
NY Serbia vs College Point Flames 2-2
MLMIF - NY Towers vs Port Jefferson 3-1
Queens Liberty United vs North Bellport Liberty 3-3
Floral Park vs NY Olympiacos 1-2
Real Caribe 0-3 FT Farmingville Portuguese Roy Wilkins Park Field #1

2η Κατηγορία βαθμολογία

Ανατολή

NY Serbia 33
NY Olympiacos 29
North Bellport 28
Deer Park 23
Port Jefferson 20
Farmingville Portuguese 7
Δύση

MLMIF - NY Towers 35
NY West Indies United 32
College Point Flames 22
Queens Liberty United 17
Floral Park 12
Real Caribe 6
Η Επόμενη αγωνιστική:

NY West Indies United
NY Serbia 2-2
Port Jefferson 2
College Point Flames 3-0

MLMIF - NY Towers
Deer Park 3-0

Queens Liberty United
NY Olympiacos 2-3

North Bellport
Real Caribe 3-0

Λέρος- Central Islip Los Galacticos 5-0


Eχει βαλθει να τρελάνει κόσμο η Λέρος, καθώς πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της και μάλιστα εκτός έδρας επί μίας εκ των καλυτερων ομάδων του πρωταθλήματος, τους South Jamaica Portuguese με σκορ 3-2. Oι Πορτογάλοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν στην 2η θέση, όμως η ομάδα της Λέρου, απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται αυτήν την στιγμή η πλέον φορμαρισμένη ομάδα στην 3η κατηγορία. Ο αγώνας διεξήχθη στο Ράνταλς Αιλαντ και ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις για τους Πορτογάλους της Τζαμέικα, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ και πίστεψαν ότι θα έχουν μία εύκολη επικράτηση. Το γκολ που δέχτηκε η ελληνική ομάδα αφύπνισε τους παίκτες του Τάκη Ρίζου, που ανέβασαν κατακόρυφα απόδοση δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών, καποιες εκ των οποίων θεωρούνται κλασικές. Η μπάλα δεν έκανε το χατήρι των Λεριών, και σε συνδυασμό με τον αντίθετο αέρα που ευνοούσε τους Πορτογάλους αλλά και την εχθρική διαιτησία, το ημίχρονο έκλεισε με το 1-0. Η Λέρος δεν πτοήθηκε και παρά τις απουσίες 5 βασικών παικτών, στο δεύτερο ημίχρονο πήρε ακόμα περισσότερο τα ηνία του αγώνα και με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, συνέχισε να πιέζει πετυχαίνοντας στο 55ο λεπτό να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά του Δημήτρη Ζέρβα έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Παναγιώτης Αγγελής. Ο Ζέρβας ο οποίος διανύει δαιμωνιώδη περίοδο φόρμας, και σκοράρει κατά βούληση, πέτυχε και το 2-1 στο 67ο λεπτό με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ από τα 30 μέτρα και αφού η μπάλα πρώτα τράνταξε το δοκάρι. Οι γαλανόλευκοι έχασαν ευκαιρίες να σφραγίσουν τη νίκη, καθώς οι Πορτογάλοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, όμως ένα στιγμιαίο λάθος της άμυνας της Λέρου, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κερδίσουν έμμεσο φάουλ μέσα στην περιοχή και με ωραία ενέργεια να ισοφαρισουν σε 2-2 στο 85ο λεπτό. Η ομάδα των Δωδεκανήσων δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και μετά το αρχικό σάστισμα, με την σέντρα, έγινε μία μακρινή πάσα στον Αλφόνσο Ρόσας, ο οποίος με μία τρομερή προσπάθεια ντρίπλαρε 3 παίκτες, μπήκε απ΄οαριστερά στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα των Πορτογάλων κάνοντας το 2-3 στο 87ο λεπτό προκαλώντας τους ξέφρενους πανηγυρισμους των ανθρώπων της Λέρου που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι Πορτογάλοι δεν καταφεραν να αντιδράσουν και η Λέρος πέτυχε μία απίστευτη νίκη .
Ο προπονητής Τάκης Ρίζος μαζί με τον συνεργάτη του τον Βαγγέλη Λεβέντη είχαν κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένοι και όπως δήλωσε ο προπονητής Ρίζος, η ομάδα πλέον έχει βρει τον δρόμο της και σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται καλύτερη. Ο Ρίζος χαρακτηρισε αυτήν την νίκη μεγαλύτερη και από το 5-0 της προηγούμενης αγωνιστικής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πάικτες τους αλλα΄και τους ανθρώπους της Διοίκησης που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια και διαφημ΄ζιουν την Λέρο στα γήπεδα της Νέας Υόρκης.

Λέρος: Αμβροσιάτος, Τσιάκας Α, Ρίζος Β, Παχής, Θεοφιλάκος Π, Θεοφιλάκος Φ, Αγγελής, Ρόζας, Θωμάτος, Βασιλόπουλος Ε, Βασιλόπουλος Σ, Λέτσιος, Ζερβας Δ, Βαδούρος,

Θα πρέπει να σημειώσουμε οτι στον προηγούμενο αγώνα της Λέρου με τους Γκλάκτικος τα γκολ πετυχαν ο Γιώργος Θωμάτος (2 γκολ) και χατ τρικ πετυχε ο Δημήτρης Ζερβας

Η Βαθμολογία:

LISFL 2013-2014
3η κατηγορία Ανατολή

East Hampton FC 36
Lindenhurst 15
Rockville Centre Bandits 14
Panatha USA 16
Λέρος 12

3η κατηγορία Δύση

Floral Park 2 27
South Jamaica Portuguese 24
ΟΦΗ Κρήτες ΝΥ 21
ΚωςΝίσυρος 6
Central Islip Los Galacticos 3
Η επόμενη αγωνιστική


Floral Park 2 vs Central Islip Los Galacticos 5-2

Konisyros vs Panatha USA 0-3

OFI Crete New York vs Rockville Centre Bandits αναβολή

South Jamaica Portuguese vs Leros 2-3

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι Χορηγός Δημοσίων Σχέσεων είναι το University Orthopedics στο 23-18 31 δρόμους, suite 210 στην Αστόρια με τηλέφωνο 718 7771885 και στο 155 της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάτταν.