Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Στην ουρά... για μαριχουάνα

Τα πρώτα νόμιμα "κόφι-σοπ" όπου οι καταναλωτές αγοράζουν ελεύθερα μαριχουάνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών άνοιξαν χθες τις πύλες τους στο Κολοράντο και την πολιτεία της Ουάσινγκτον και μοσχοπούλησαν με τους καταναλωτές να κάνουν ουρές για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους...

Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο επιτρέπει την ίδρυση καταστημάτων που θα πωλούν έως και 28 γραμμάρια κάνναβης στους πελάτες τους για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πολλοί κάτοικοι του Κολοράντο γιόρτασαν το νέο έτος σε συνδυασμό με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας. Στο Ντένβερ, την πανεπιστημιούπολη του Μπόλντερ, το Άσπεν και άλλες πόλεις και κοινότητες που εγκρίνουν την αλλαγή της νομοθεσίας, οι υποστηρικτές του μέτρου δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους. Μάλιστα δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πώληση κάνναβης διοργάνωσαν πάρτι στα οποία οι παρεβρισκόμενοι παρασυρόμενοι από ευφορία κάπνισαν δημοσίως, μολονότι ο νόμος επιτρέπει την πώληση, όχι όμως και τη δημόσια χρήση του ναρκωτικού.

Πολλά από τα καταστήματα του Κολοράντο που διαθέτουν μαριχουάνα πωλούσαν ήδη το ναρκωτικό για ιατρικούς σκοπούς αφού η χρήση του είναι νόμιμη, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Σε άλλες 20 Πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται σήμερα η πώληση κάνναβης σε ασθενείς.

ΣΚΑΪ