Log in
A+ A A-

Ξηλώνεται η Χρυσή Αυγή - Συνελήφθησαν και οι Παναγιώταρος, Λαγός, Μίχος

Δεκαεφτά συλλήψεις έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία, από τα ξημερώματα ώρα Νέας Υόρκης, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.  Εκτός από Μιχαλολιάκο - Κασιδιάρη, στα χέρια των Αρχών βρίσκονται και οι Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ καταζητείται ο Χρήστος Παππάς.  Αντιδράσεις Χρυσαυγιτών και φόβοι επεισοδίων.

 

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής.  Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, η Αστυνομία ξεκίνησε από το πρωί (ώρα Ελλάδος) να πραγματοποιεί συλλήψεις κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και κάποιων που την εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο.  Η αρχή έγινε με τον Γενικό Γραμματέα Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα συνελήφθη ο Ηλίας Κασιδιάρης.  Κατόπιν, συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός, ενώ, στο μεσοδιάστημα, παρουσιάστηκε και παραδόθηκε οικειοθελώς ένας άλλος Βουλευτής, ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Ντροπή τους.  Ο κόσμος τα βλέπει.  Ο κόσμος θα εξυψώσει την Χρυσή Αυγή, είτε ως "Χρυσή Αυγή", είτε ως άλλο όνομα, είτε ως οτιδήποτε άλλο", ήταν η δήλωση του κ. Παναγιώταρου στους δημοσιογράφους, πριν διαβεί τις πύλες της ΓΑΔΑ.

Η Αστυνομία συνέλαβε και τον Γιώργο Πατέλη, κεντρικό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ενώ αναζητεί και τον Χρήστο Παππά, ο οποίος, σύμφωνα με το πόρισμα, φέρεται ως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

«Δείτε τις δημοσκοπήσεις 15% η ΧΑ. Ξηλώσανε την αστυνομία και την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου εντοπίστηκαν ένα πιστόλι, περίστροφο, κυνηγετικό όπλο, 43.100 ευρώ, φυσίγγια και τεχνολογικός εξοπλισμός, με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής να χρεώνεται, πιθανότατα, και την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας.

Στοιχεία ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος γνώριζε και συντόνιζε την παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής προκύπτουν από το εννιασέλιδο εισαγγελικό πόρισμα σύμφωνα με πληροφορίες. Τα στοιχεία προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις και την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου.

Στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφεται η δομή της οργάνωσης που έχει ως επικεφαλής τον κ. Μιχαλολιάκο, ενώ υπαρχηγός της οργάνωσης φέρεται νε είναι ο κ. Παπάς.

Η Αντριτρομοκρατική ξεκίνησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ πληροφορίες θέλουν δυο αστυνομικούς εν ενεργεία - μεταξύ των οποίων έναν Ειδικό Φρουρό - να καταζητούνται με αυτόφωρη διαδικασία για συμμετοχή στην οργάνωση.

Media